JOM LAYPARK !!!! Life and Relationship|Joke and Humor|Fun Test|Ghost Story|Travel and Tour|Car and Motorcycle|DIY Section|Hobby and Recreation|Language and Communication|Hacking Tutorial|Computer and
 
HomeApesal.comCalendarFAQSearchRegisterLog inHeadline

Share | 
 

 SEMI HOLLOW GITAR

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ikmal
Admin
Admin
avatar

Posts : 21
Join date : 23/07/2011
Age : 27

PostSubject: SEMI HOLLOW GITAR   Sun Jul 24, 2011 9:48 pm

SEMI HOLLOW GUITAR

sape2 yg main gitar bergenre kan old skoll,rock,jazz,pasti mengidamkan gitar semi hollow kan..hehe
walaupun gitar ini tidak la semengah les paul,fender stratocaster,xpi ramai gitaris yang mengunakan gitar semi hollow.

contohnye ialah dave ghrol(foo fighter),tom delonge(blink 182),nick valensi(the stroke),noh hujan, Jamie Cook(arctic monkey),dan ramai lagi..hehe

tapi mahal sangat nak beli,jadi epiphone,ibanez,hamer,telecaster semi hollow adalah gitar yang agak murah,hehe

gitar semi hollow yang tidak terlalu mahal adalah,jeng jeng jeng...:-






EPIPHONE DOT



harga pasaran di malaysia adalah rm 1600
ini adalah semi hollow terbaik untuk budget yang rendah,bunyi nye yg btol2 memenuhi keperluan seorang gitaris jazz,ak dh cuba,mmg best,xpi ini bukan la pilihan ak,hehe.kalau nk beli lebih baik cuba dahulu,sbb x smua minat gtar bunyi camni..hehe


IBANEZ ARTCORE AS73



gitar ibanez artcore as73,harga pasaran adalah rm 1400,gitar ni mmg best,x kering x bunyi basah sangat,ini adalah pilihan gitar ku,hehe,mmg best,main jazz best,rock best,metal pon bley...


SQUIER THINLINE



harga pasaran adalah rm1100,best,cme bagi ak pickupnye x best,single coil,hehe,xpi ak dh try,tetap memuas kan untuk main lagu2 rock,jazz,metal mcm x sesuai,hehe.

ini sahaja gitar budget yang ade kat malaysia yang agak berkualiti...
terimah kasih,hehe

Shocked pss:kalau kaya beli la gibson,baru puas hati.
Back to top Go down
 
SEMI HOLLOW GITAR
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
mycrew :: MyCrew Files Archive :: Audio and Song-
Jump to: